Alles over een uitvaart in Zwolle

Uitvaartverzekering in Zwolle

Er is niet echt een speciale Zwolse uitvaartverzekering, maar er zijn wel verschillende uitvaartverzekeraars actief in Zwolle. De meeste grote landelijke uitvaartverzekeraars beschikken namelijk over hun eigen uitvaartbedrijven die ook vestigingen hebben in Zwolle.

Een uitvaartverzekering kan worden afgesloten om de uitvaart van te bekostigen. Er zijn in grote lijnen twee soorten uitvaartverzekeringen, een kapitaal verzekering en een verzekering in natura.

Kapitaal verzekering

Bij een kapitaal verzekering wordt na het overlijden een overeengekomen bedrag uitgekeerd waarvan de uitvaart wordt betaald. Nabestaanden staan doorgaans helemaal vrij in de keuze van de uitvaartondernemer als er sprake is van een kapitaal verzekering.

Verzekering in natura

Bij een natura verzekering is de verzekerde verzekerd voor een uitvaart van een bepaalde waarde. Doorgaans is het zo dat de verzekeraar in dit geval zelf de uitvaart wil verzorgen. Wanneer de familie besluit om de uitvaart toch door een ander te laten uitvoeren dan kan het zo zijn dat de verzekeraar een lager bedrag uitkeert dan de verzekerde waarde van de uitvaart. Het is daarom verstandig om de verzekeraar eerst te vragen naar het uit te keren bedrag zodat de familie weet of ze de uitvaart daarvoor kunnen laten verzorgen door een andere uitvaartondernemer.

Op website Uitvaartverzekering.com vindt u uitgebreide informatie over de verschillende uitvaartverzekeringen die er zijn.

Uitvaartverzekeringsregister

Uitvaartverzekeringsregister.nl voorkomt ‘vergeten’ uitvaartpolissen

Het komt maar al te vaak voor. Een (ver) familielid overlijdt, en als nabestaande weet je eigenlijk niet of de overledene een uitvaartverzekering had. Als je dan ook geen verzekeringspapieren kan vinden, wordt het heel moeilijk om te achterhalen of en waar iemand verzekerd is.

Sinds december 2015 is er een site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het Burger Service Nummer (BSN) en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten. Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Overlijden in regio Zwolle melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206