Alles over een uitvaart in Zwolle

Geen geld voor de uitvaart

De gemeente Zwolle is wettelijk verplicht om een uitvaart te regelen op het moment dat er geen opdrachtgever voor de uitvaart is. Ook komt het voor dat nabestaanden de uitvaart niet kunnen of willen betalen. In dat geval zal de gemeente Zwolle ook de uitvaart regelen, maar wel proberen om de gemaakte kosten alsnog te verhalen.

Als de uitvaart door de gemeente geregeld wordt moeten nabestaanden rekening houden met een uiterst sober afscheid. Als de overledene niet heeft aangegeven of hij of zij begraven of gecremeerd wil worden dan mag de gemeente hierover beslissen. Nabestaanden krijgen van de gemeente Zwolle de gelegenheid om belangstellenden afscheid te laten nemen en er mag ook een afscheidsplechtigheid gehouden worden van een half uur. Dat kan in de aula van crematorium Kranenburg of in de kapel van de begraafplaats.

Bijzondere bijstand aanvragen

Als nabestaanden de uitvaart wel willen maar niet kunnen betalen, kan men een beroep doen op bijzondere bijstand. In principe kan iedereen deze bijstand aanvragen, maar hoe hoger uw inkomen, hoe lager de bijzondere bijstand. De toekenning van bijzondere bijstand hangt in bepaalde mate af van persoonlijke omstandigheden. Voor meer informatie of het aanvragen van bijzondere bijstand kunt u kijken op de site van de Gemeente Zwolle . U kunt ook bellen met de gemeente Zwolle op het nummer 14038.

Geld inzamelen bij je omgeving (crowdfunding)

Heb je geen geld of onvoldoende geld om de uitvaart van je wensen te bekostigen? Dan kun je overwegen om de hulp in te schakelen van je omgeving. Er zijn tegenwoordig steeds meer sites waar mensen een inzamelingsactie kunnen starten, zogenaamde crowdfunding sites. De site UitvaartDonatie.nl richt zich helemaal op inzamelingsacties voor uitvaarten.

Het mooie van UitvaartDonatie.nl is dat je niet alleen geholpen wordt met het inzamelen van geld, maar dat de uitvaart ook wordt uitgevoerd door een deskundige en ervaren uitvaartonderneming. Bovendien betalen donateurs geen commissie en transactiekosten zoals bij andere crowdfunding sites. Zo hebben de mensen die geld geven, de donateurs, de zekerheid dat al hun geld alleen aan een uitvaart wordt besteed.

Overlijden in regio Zwolle melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206