Alles over een uitvaart in Zwolle

Monument voor op het graf

Na de begrafenis van uw dierbare zal u na moeten denken over hoe u wilt dat het graf er uit komt te zien. Dit is een belangrijke en emotionele beslissing, ga er dan ook pas mee aan de slag op het moment dat u er aan toe bent.

De keuze in grafmonumenten is erg groot. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende materialen zoals steen, metaal, glas of hout. U kunt een liggend of staand monument kiezen en wilt u ruimte voor planten en bloemen of juist niet? Het is ook belangrijk om goed naar uw budget te kijken.

Inspiratie opdoen

Als u niet precies weet wat u op het graf wilt plaatsen kan het handig zijn om inspiratie op te doen op een begraafplaats. Wandel eens een keer rustig over Begraafplaats Kranenburg in Zwolle. Op deze manier ziet u veel verschillende monumenten en doet u misschien inspiratie op voor een monument dat het beste bij u en de overledene past. U kunt ook uw begrafenis ondernemer om hulp vragen.

U kunt ook bij de verschillende aanbieders van grafmonumenten in Zwolle en omgeving kijken om te zien wat u het beste bij u en uw budget vindt passen.

Regels voor grafmonument

Elke begraafplaats heeft zijn eigen regels voor grafmonumenten. Dit om bijvoorbeeld op oude delen van de begraafplaats de eenheid en historische uitstraling te bewaren. Er zijn dan regels op het gebied van materiaalkeuzes, kleuren en formaten. Maar er zijn ook vaak delen waar veel meer mogelijk is.

Op de gemeentelijke begraafplaatsen in Zwolle heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van een grafsteen. Uw uitvaartondernemer kan u hierover informeren of u kunt contact opnemen met de Gemeente zwolle .

Zelf maken

U kunt ook zelf dingen maken die u op het graf kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan geplastificeerde tekeningen of foto’s. Ook plaatsen veel mensen bloemen en planten op het graf. Informeer bij uw bloemist of tuincentrum welke bloemen en/of planten geschikt zijn.

Overlijden in regio Zwolle melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206