Alles over een uitvaart in Zwolle

Uitvaartcentrum Zwolle

Een uitvaartcentrum is een locatie waar de overledene kan worden opgebaard in de periode tussen het overlijden en de uitvaart. Er zijn verschillende uitvaartondernemers in Zwolle die de beschikking hebben over een uitvaartcentrum. In een uitvaartcentrum zijn alle voorzieningen aanwezig die nodig zijn voor een uitvaart. Denk daarbij aan koelingen, audiovisuele faciliteiten en doorgaans ook catering voor de bezoekers.

Soms op afspraak soms onbeperkt bij de overledene

Hoe het bezoek aan de overledene kan verlopen, verschilt sterk per uitvaartcentrum in Zwolle. In sommige uitvaartcentra is het nodig om een bezoek van te voren af te spreken. De medewerkers van het uitvaartcentrum zorgen er dan voor dat de overledene op het afgesproken tijdstip naar de opbaarkamer wordt overgebracht. In deze uitvaartcentra wordt de overledene de rest van de tijd bewaard in een soort van grote koelkast. De kou zorgt ervoor dat het ontbindingsproces van het lichaam wordt vertraagd.

U kunt in Zwolle ook gebruik maken van een uitvaartcentrum met een zogenaamde 24-uurs kamer. Het voordeel van een 24-uurs kamer is dat de nabestaanden een eigen sleutel krijgen waardoor ze 24 uur per dag onbeperkt bij de overledene kunnen zijn. Ze hoeven hun bezoek niet aan te kondigen en hoeven ook niet bang te zijn dat ze op een bepaalt tijdstip weer moeten vertrekken. In een 24-uurs kamer wordt onder de kist een kistkoeling geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de overledene gekoeld wordt om zo het ontbindingsproces te vertragen.

Plechtigheid in uitvaartcentrum

Sommige uitvaartondernemers beschikken over een uitvaartcentrum in Zwolle waar ook ruimte is voor de uitvaartplechtigheid. Deze ruimte is voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn om waardig afscheid te nemen van de overledene. Sommige families vinden dit een praktische oplossing omdat ze, op de feitelijke crematie of begrafenis na, alles op één locatie kunnen houden.

Er zijn overigens tientallen hele mooie en geschikte locaties in Zwolle waar een uitvaartplechtigheid gehouden kan worden. Kijk voor inspiratie in het hoofdstuk Locaties voor de plechtigheid.

Thuis opbaren

Het is ook mogelijk om de overledene thuis op te baren. In dat geval zal de uitvaartondernemer een mobiele kistkoeling thuis plaatsen onder de kist zodat de overledene gekoeld blijft. Het is belangrijk om de ruimte waarin de overledene staat koel te houden. Als het in de zomer warm wordt in huis moet in sommige gevallen een airco worden geplaatst. Deze faciliteiten kunt u huren bij uw uitvaartondernemer. Het voordeel van thuis opbaren is dat de familie de overledene heel dicht bij zich heeft. Men kan bij de overledene zijn wanneer men maar wil. Soms is het wel verstandig om aan te geven wanneer andere mensen bij de overledene kunnen komen.

Overlijden in regio Zwolle melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206